Cancerul de sân: sugestii pentru reducerea riscului

Cancerul de sân: sugestii pentru reducerea riscului

Cancerul de sân este o cauză principală a deceselor de cancer la femei. Boala poate afecta și bărbații, deși rar. O persoană poate ajuta la reducerea riscului de a dezvolta cancer de sân prin luarea de acțiuni preventive, inclusiv efectuarea de schimbări în stilul de viață și dieta. Boala a scăzut în ultimii ani, parțial din cauza diagnosticului precoce și a unui tratament îmbunătățit.

Unii factori de risc sunt în afara controlului unei persoane, cum ar fi istoricul familiei și îmbătrânirea, dar o persoană poate aborda alți factori de risc legați de stilul de viață sau de dieta. În plus, o persoană ar trebui să aibă mamografii regulate după vârsta de 40 de ani.

Acest articol sugerează modul în care o persoană poate reduce riscul de cancer de sân prin modificări pozitive și de stil de viață. De asemenea, discută pașii de protecție dacă o persoană are antecedente familiale de cancer de sân sau o mutație genică care le pune la un risc mai mare de cancer de sân. În cele din urmă, analizează posibilii factori de risc pentru cancerul de sân.

Aflați mai multe despre cancerul de sân masculin aici.

alimente care pot reduce riscul

Legătura dintre Dieta și cancerul de sân nu sunt clare, dar cercetătorii continuă să investigheze rolul potențial al alimentelor și al dietelor specifice în prevenirea cancerului de sân. Unele studii sugerează că următoarele alimente și diete pot ajuta la reducerea riscului de cancer de sân:

alimente vegetale

Există dovezi moderate ale unei legături între scăderea riscului de cancer de sân postmenopauză și o dietă care este bogat în legume, fructe și cereale integrale și mai mic în carbohidrați rafinați și produse animale. Unele dovezi sugerează că consumul de legume non-amidante și legume și fructe bogate în carotenoizi, poate reduce, de asemenea, riscul de cancer de sân receptor-negativ (ER-).

Dieta mediteraneană

Cercetările indică faptul că o dietă mediteraneană reduce decesele din toate cauzele, inclusiv cancerul de sân. Există, de asemenea, dovezi că o dietă în stil mediteranean scade supraponderalul și obezitatea, care sunt factori de risc potențiali pentru cancerul de sân.

un studiu clinic din 2015 au constatat că, după menopauză, persoanele care consumă o dietă mediteraneană completată cu extra-virgin Uleiul de măsline a avut un risc relativ mai mic de cancer de sân malign decât persoanele care wow bust prospect pastile consumă o dietă de control.

Aflați mai multe despre dieta mediteraneană aici.

diete bogate în calciu

Unele dovezi indică faptul că consumul unei diete bogate în calciu poate proteja împotriva cancerului de sân. Produsele lactate sunt o sursă semnificativă de calciu, vitamina D și acizi linoleici, care pot proteja împotriva dezvoltării cancerului de sân.

alimente pentru a evita

Puține alimente au legături specifice cu sânul cancer. Cu toate acestea, efectele cumulate ale modelelor alimentare slabe ar putea crește riscul de cancer. Pentru a obține un model de alimentație sănătos, American Cancer Society recomandă limitarea sau excluderea următoarelor alimente din dieta unei persoane:

 • Carne roșii și carne procesată
 • Băuturi îndulcite cu zahăr
 • Produse cu cereale rafinate
 • Alimente extrem de procesate
 • alcool

Schimbări pozitive ale stilului de viață

stil de viață Modificările care pot reduce riscul de cancer de sân al unei persoane includ:

 • Menținerea unei greutăți corporale sănătoase: menținerea greutății corporale într -un interval sănătos de -a lungul vieții.
 • Menținerea fizică activă: adulți ar trebui să facă 150-300 de minute de intensitate moderată sau 75-150 minute de activitate fizică cu intensitate viguroasă în fiecare săptămână pentru a se proteja împotriva cancerului de sân.
 • Limitarea comportamentului sedentar: așezat sau culcat pentru perioade lungi, vizionând televiziunea sau un alt divertisment bazat pe ecran este asociat cu un risc crescut de creștere în greutate, supraponderal și obezitate, care poate contribui la riscul de cancer de sân.
 • Smallfee Ding în urma nașterii: Există dovezi puternice că alăptarea scade riscul de cancer de sân al unei persoane. Experții sugerează că cu cât o persoană își alăptează mai mult copilul, cu atât protecția lor este mai mare împotriva cancerului de sân.
 • Discutarea riscului înainte de a lua terapia de înlocuire a hormonilor (HRT): HRT, în special terapia cu estrogen-progestin (EPT) pentru simptomele menopauzei simptome , este asociat cu un risc mai mare de cancer de sân. Oamenii ar trebui să discute despre riscul lor de cancer cu un medic. În general, o persoană nu ar trebui să ia HRT după cancerul de sân, deoarece ar putea crește riscul de cancer de sân recurent.

Istoricul familiei sau mutația genelor

Unii oameni pot avea un Istoricul familial de cancer de sân sau au o mutație genică care le pune la un risc mai mare de cancer de sân decât populația generală.

medicamente, cum ar fi inhibitorii tamoxifenului, raloxifenului și aromatazei pot ajuta la minimizarea riscului la unii Persoanele cu un risc crescut de cancer de sân.

Un medic pot sugera, de asemenea, îndepărtarea sânilor și ovarelor pentru un procent mic de persoane cu un risc foarte mare de cancer de sân, cum ar fi cele cu o mutație a genei BRCA. Chirurgia pentru a îndepărta ambii sâni poate scădea riscul de cancer de sân cu cel puțin 95% la persoanele cu mutația genei BRCA1 sau BRCA2 și până la 90% la persoanele cu un istoric familial puternic de cancer de sân. Înlăturarea ovarelor și a tuburilor uterine poate reduce riscul de cancer de sân cu 50%. Cu toate acestea, chirurgia preventivă nu elimină riscul de cancer de sân și are efecte secundare asociate.

Oamenii ar trebui să discute opțiunile lor cu un profesionist din domeniul sănătății pentru a înțelege modul în care aceste abordări pot afecta riscul de cancer de sân.

Factorii de risc

Cauzele exacte ale cancerului de sân sunt neclare. Cu toate acestea, factorii de risc pentru cancerul de sân includ:

TD> Persoanele care și -au început perioada înainte de vârsta de 11 ani au aproximativ 20% mai multe șanse să dezvolte cancer de sân decât persoanele care au început după vârsta de 14 ani.

Rezumat

Anumiți factori de risc sunt asociați cu cancerul de sân, iar schimbările de stil de viață pot ajuta la reducerea riscului de a obține boala. Modele de alimentație slabe, alegeri alimentare slabe și un stil de viață sedentar pot crește riscul de cancer de sân. Menținerea unei greutăți sănătoase de -a lungul vieții, consumul unei diete sănătoase și menținerea activă fizic poate ajuta la reducerea riscului de cancer de sân.

 • Cancer de sân
 • Nutriție/Dietă
Factorul de risc Efect posibil asupra riscului de a obține cancer de sân
GEN Femelele sunt mult mai mari decât bărbații să dezvolte cancer de sân. Mai puțin de 1% din cazurile noi de cancer de sân apar la bărbați.
AGE Riscul unei persoane de cancer de sân crește pe măsură ce îmbătrânește. Este cel mai frecvent la femele cu vârsta peste 50 de ani.
Istoric medical având o afecțiune a sânului, cum ar fi carcinomul lobular in situ (LCIS), poate crește riscul de cancer de sân. În plus, dacă o persoană a avut cancer de sân într -un sân, are un risc mai mare de a -l dezvolta în celălalt sân.
Istoricul medical al familiei Dacă mama, sora sau fiica unei persoane au avut cancer de sân, este posibil să aibă un risc crescut de cancer de sân.
Genetics Mutații genice moștenite, cum ar fi BRCA1 și BRCA2, pot crește riscul de cancer de sân. Riscul de viață de cancer de sân este de 55-65% pentru persoanele cu mutație BRCA1, 45-47% pentru mutația BRCA2 și 12,4% pentru populația generală.
Densitatea țesutului Persoanele cu o densitate a sânului mai mare pot avea un risc mai mare de cancer de sân decât cei cu densitate mai mică a sânului.
menstruație timpurie
Ulterior menopauză Menstruarea timp de mai mulți ani expune țesutul mamar la estrogen mai mult timp, ceea ce poate crește riscul de cancer de sân.
Ulterior prima sarcină Persoanele care au primul lor lor Sarcina pe termen lung înainte de vârsta de 20 de ani ar putea fi în jur de jumătate mai susceptibilă să dezvolte cancer de sân ca cei care au o primă sarcină după vârsta de 35 de ani.
greutate Greutatea excesivă de -a lungul vârstei adulte ar putea provoca cancer de sân afl. L Persoanele care au trei băuturi alcoolice în fiecare săptămână pot avea un risc de 15% mai mare de cancer de sân decât persoanele care nu beau alcool.
radiații Având un tratament de radiații în zona toracică, ca un copil sau un adult tânăr poate crește riscul de cancer de sân.